בשואה
חיים נוה נולד בבודפסט הונגריה ב 21.4.33 בשם חיים ג'ורג' האוסמן והיה בן יחיד להורים אוהבים וחילוניים. עם הכיבוש הנאצי נשלח אביו למחנה הריכוז דכאו וחיים עם אמו עמדו להישלח למחנה ההשמדה אושוויץ. בעומדם על פסי הרכבת אמו הורתה לו לברוח הוא ברח מהשורה בריצה כשהכדורים שורקים מעל ראשו.
חיים בן ה11 מצא את עצמו ברחוב יתום וללא מחסה. הוא שרד ברחובות המופצצים של העיר. לאחר המלחמה גילה שאימו נרצחה באושוויץ ואביו שרד את דכאו אך נשאר באירופה.
תקומה
נוה נאסף על ידי שליחי הג'וינט והצטרף לחבורת נערים שפניהם היו לארץ ישראל. אחרי מסע מפרך במשאיות הגיע חיים לאונית המעפילים "כנסת ישראל". האוניה נתפסה עי הבריטים והעולים גורשו למחנה מעצר בקפריסין שם שהה חיים 9 חודשים לפני שהורשה לעלות לארץ. כשהגיע לחיפה שוכן בפנימייה בשם "אחוזת ילדים" של ויצו . תהליך הקליטה היה קשה וחיים החל את לימודיו בבית ספר באחוזה בחיפה. הוא קבל שעורי עזר להרחבת הידע. בגלל הצטיינותו בלימודים לא נשלח לעבודה אלא אופשר לו להמשיך בלמודי ערב.
בשחקים
חיים התגייס לצ.ה.ל ב 1953 והוא בוגר קורס טיס 17 שהסתיים ב 1955. שירת במלחמת סיני כטייס מוסטנג ב 1955 בטייסת 116. היה מראשוני טייסי המסוקים בחיל האוויר. שירת כקצין מבצעים בטייסת המסוקים הראשונה . באוקטובר 1963 התמנה למפקד הטייסת שהפעילה מסוקי סיקורסקי. תחת פיקודו התגבר שיתוף הפעולה המבצעי עם סיירת מטכ"ל במבצעים במדינות אויב כגון מבצע "שרקרק" במרץ 1964, מבצע "שלדג" ב 1964, ומבצע "כחל" בדצמבר 1965. כמו כן הוגבר שיתוף הפעולה עם ייחודיות נוספות כמו חטיבת הצנחנים. בינואר 1966 הוסבה הטייסת למסוקים כבדים מדגם סופר פרלון (צרעה) וחיים נוה נבחר לפקד עליה. המסוק החדש אפשר פעולות מורכבות יותר מעבר לקוי האויב וחיים הוביל את מבצע "ירגזי" עם כוחות סיירת מטכ"ל. במלחמת ששת הימים סייעה הטייסת בפיקודו לכוחות הקרקע בהובלה אספקה ופנוי פצועים מהחזית ובהובלת כוחות להשתלטות על איזור שארם א-שיח. במבצע "הלם" ב 31 לאוקטובר 1968 הוביל חיים צמד מטוסי פרלון הנושאים פצצות מזלף לעומק מצריים.יעד המסוק שהטיס בעצמו היה סכר נאג' חמדי שבבקעת הנילוס עליו הניח את מטען החבלה שפגע בו קשות. בדצמבר 1968 הוביל את כוחות סיירת מטכ"ל והצנחנים שפשטו על שדה התעופה בבירות במבצע "תשורה" על פעולותיו בתקופת פיקודו על שתי הטייסות זכה לארבע צל"שים מהרמטכ"ל אחד מהם הומר בהמשך לעיטור המופת.
חיים נוה עמד בראש משלחת צהל לארצות הברית שהביאה לבחירתו של מסוק הסער הבא של חיל האוויר ה"יסעור" במלחמת יום הכפורים שרת כעוזר ראש מחלקת מודיעין של חיל האוויר, פיקד על בסיס רפידים וכיהן כראש להק המודיעין בחיל האוויר בשנות ה-70.
לאחר השחרור
לאחר שחרורו מונה ב1978 למנכ"ל בורסת היהלומים הישראלית בה כיהן עד 1993 במהלך כהונתו ריכז את הפעילויות שנעשו בתחומים שונים בבורסה ובמפעלי הבורסה השונים אל מול רשויות מס הכנסה והכנסת נוה הוביל את פרויקט מתקומה לשחקים בעל תואר ראשון בכלכלה ומדעי המדינה ותואר שני במנהל ציבורי נפטר בתאריך כ"ז באב תשע"ב (15.8.2012)